TOM SIMPSON HERDACHT OP DE VENTOUX

• In de brievenbus •


Weduwe Helen Simpson leest op 13 juli, de vijftigste verjaardag van Toms dood, op de Ventoux voor uit de dichtbundel ‘Het geel, de renner en de dood’, ze wordt geflankeerd door haar dochters Jane en Joanne.


Img 0495

Img 0496


HET GEEL, DE RENNER EN DE DOOD

Tom Simpson op de Ventoux in 28 gedichten.

Cover Simpson

De Britse wielrenner Tom Simpson (1937 – 1967) was al wereldkampioen en winnaar van meerdere klassiekers, maar hij had nog een groot doel: de eindzege in de Tour de France. De charmante, goedlachse en ook eerzuchtige coureur had 13 juli 1967 aangemerkt als dag om zijn gele droom te verwezenlijken. Het zou de laatste etappe van zijn leven worden. Door een combinatie van een verzwakte conditie, de extreem zware klim, oververmoeidheid, hitte, alcohol en doping reed Simpson zijn dood tegemoet op de Mont Ventoux.

Willie Verhegghe wekt in Het geel, de renner en de dood Simpson in 28 gedichten tot leven met op de achtergrond altijd de dreigende tragiek van zijn vroege dood, een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de wielersport. Met groot inlevingsvermogen en een realistische kijk op de ware toedracht van Simpsons drama heeft Verhegghe een bijzondere, poëtische biografie over een van de grootste renners uit de geschiedenis geschreven.


KLIK HIER om Het geel, de renner en de dood in onze webshop te bestellen.

Leave a Reply