PELLEGRINA

29,95

Pellegrina’ van Lidewey van Noord is het verhaal van een wielerpelgrim die door Italië trekt, langs velden en wegen, heuvels, industrieterreinen en bossen, op zoek naar de sporen die de helden uit de Italiaanse wielergeschiedenis achterlieten. De pelgrim gaat waar de renners gingen, ziet wat de renners zagen en wil zo proeven van het heldendom, drinken uit dezelfde bidon – al is het maar een slokje. Deze Italiaanse bedevaartstochten nemen de lezer mee naar alle uithoeken van Italië. Van het geboortehuis van Fausto Coppi tot het restaurant van Eddy Mazzoleni; van Marco Pantani’s graf in Cesenatico tot de videotheek van Vincenzo Nibali’s moeder op Sicilië. Maar ‘Pellegrina’ is bovenal een ontmoeting: met de Italiaanse wielergeschiedenis en met het land zelf.

De vormgeving van het boek is voor de gelegenheid aangepast aan de inhoud: zeer bijzonder. Pellegrina kun je gerust op de salontafel neerleggen als bewijs van je uitstekende smaak en voorkeur voor bijzonder vormgegeven boeken, je liefde voor Italië en de Italiaanse cultuur – die zo mooi tot uiting komt in het Italiaanse wielrennen.

Het is niet louter bewondering en verafgoding wat de klok slaat; ik weet nu bijvoorbeeld dat achter het Dolce Vita vaak ook verdriet en tragiek schuilgaan.

Op voorraad

 

Extra informatie

Categorie

Boek, E-Book, Magazine