De Fiets van Lautrec – luxe editie

39,90

In De fiets van Lautrec staat het jaar 1896 centraal, het jaar waarin een tumultueuze editie werd verreden van Bordeaux-Parijs, de inmiddels van de kalender verdwenen monstertocht. De olympische wegrit van de Spelen van 2024 in Parijs vormt een eerbetoon aan deze vergeten klassieker. SchrijverJan Boesman reconstueert dewedstrijd en gaat tegelijkertijd op zoek naar het verhaal achter het afgekeurdeontwerp voor affiche voor fietskettingen van Henri de Toulouse Lautrec uit datzelfde jaar en stuit op een fascinerend verhaal over kunst, koers en doping in het Parijs van de belle époque.
De fiets van Lautrec is een luxe geïllustreerde editie die de lezerdiep onderdompelt in een Parijs uit het fin de siècle.

Artikelnummer: 9789462310735 Categorieën: , Tags: , , , ,
 

Beschrijving

 


De fiets van Lautrec – luxe editie

Kunst, drugs en koers in het Parijs van de belle époque

In De fiets van Lautrec staat het jaar 1896 centraal, het jaar waarin een tumultueuze editie werd verreden van Bordeaux-Parijs, de inmiddels van de kalender verdwenen monstertocht. De olympische wegrit van de Spelen van 2024 in Parijs vormt een eerbetoon aan deze vergeten klassieker.

Schrijver Jan Boesman reconstueert de wedstrijd en gaat tegelijkertijd op zoek naar het verhaal achter het afgekeurde ontwerp voor affiche voor fietskettingen van Henri de Toulouse Lautrec uit datzelfde jaar en stuit op een fascinerend verhaal over kunst, koers en doping in het Parijs van de belle époque.

De fiets van Lautrec is een luxe geïllustreerde editie die de lezer diep onderdompelt in een Parijs uit het fin de siècle.

Download hier de kaart Lautrec in Parijs die hoort bij dit boek. Door een technische fout is de kaart niet in de eerste oplage van deze uitgave terechtgekomen. Mocht u een fysieke kaart op prijs stellen, richt u zich dan tot de uitgeverij.


Specificaties

Jan Boesman

39,90 euro                                                                                                                                                                                                isbn 9789462310735